Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mintmuffins

Muffins är underbart goda och kan varieras i oändlighet. Här får du ett recept på mintmuffins som får sin friska mintsmak från krämig After Eight - en riktig vinnare som överraskar! Muffinsen pudras med florsocker innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg alla torra ingredienser i matberedaren. Skär matfettet i små tärningar och tillsätt dem. Starta maskinen och kör tills allt är blandat.
  3. Tillsätt ägget och mjölken. Kör tills en slät och jämn smet bildas.
  4. Fördela smeten i 8 små muffinsformar (för 8 st) av papper. Dela mintchokladplattorna. Stick ner en halva i varje form.
  5. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna.
  6. Pudra över florsocker.

Ingredienser

Portioner: 8 muffins
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 4 mintchokladplattor (typ After Eight)
  • florsocker till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer