Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mintkyssar

Imponera på dina kollegor och ta med hemgjorda mintkyssar till fikat. Stiliga rundlar av sockerlag och pepparmint toppas med ljuvlig mörk choklad och läggs på en plåt tills de stelnar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda florsocker, glykos, vatten och ättiksprit i en liten kastrull. Låt lagen koka till 115°C eller tills den håller för ett trådprov. Doppa fingrarna i kallt vatten, sedan i sockerlagen, tryck ihop fingrarna och drag sedan isär dem, bildas då en tråd så är det rätt temperatur.
  2. Häll sockerlagen i en oljad bunke, låt den svalna i ca 20 minuter.
  3. Blanda ner pepparmint och rör runt tills massan börjar vitna.
  4. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten, fortsätt arbeta massan så att den tjocknar något och blir vit.
  5. Klicka ut små rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en sked och låt det stelna i ca 30 minuter.
  6. Smält chokladen och spritsa i mitten av mintplattorna. Låt chokladen stelna. Förvaras i rumstemperatur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk flytande glykos
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 krm ättiksprit
  • 3 - 4 droppar pepparmintolja (hushållsarom)
  • 50 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer