Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsinkola

Recept på ljuvlig och söt kola med apelsinsmak att ställa fram i jul. Apelsinkola gör du av grädde, socker, sirap, ättiksprit och apelsin. Ett utsökt julgodis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, socker, sirap och ättika i en gryta. Låt koka häftigt utan lock tills kolan tjocknat.
  2. Gör ett knäckprov dvs häll lite av kolasmeten i ett glas med kallt vatten. Går det att forma smeten till en rund kula har kolan kokat färdigt annars får den koka några min till. Ta grytan åt sidan och blanda i apelsinskalet.
  3. Häll upp kolasmeten i en väl oljad liten form, ca 15x15 cm (för 50 st). Låt kolan stelna innan den skärs i bitar med hjälp av en bakskrapa eller vass kniv. Linda eventuellt in kolan i cellofanpapper.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • rivet skal från 2 apelsiner
Lägg till i inköpslistan