Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minisöta bakverk

Supersöta minibakverk som är exemplariskt att duka fram på eftermiddagsfikat. Du öppnar de nybakade färska bullarna och fyller dem med fluffig konjaksgrädde och söta hallon och mangobitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bakelser portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl under kraftig vispning, tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt svalna något. Tillsätt ägg, ett i taget, under fortsatt vispning.
  3. Klicka eller spritsa 8 bakelser (för 8 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Klipp eller skär av ett lock på varje petit-chou. Fyll med mixad mango, hallon och rom- eller konjaksgrädde strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 8 bakelser
  • 2 dl vatten
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • mango
  • hallon
  • konjaks- eller romgrädde
Lägg till i inköpslistan