Minirårakor med rom

Finns det något godare än krispiga rårakor tillsammans med syrlig crème fraiche, salt rom och smakrik lök? Svar nej! Här serveras rårakorna i miniformat vilket passar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som mindre förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
Citronkräm
1 dl crème fraiche eller smetana
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
Rårakor
600 g fast potatis
1/2 tsk salt
rapsolja
smör
Till servering
80 g rom (t ex tångkaviar eller stenbitsrom)
1 dl finhackad rödlök
1 dl plockad dill
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 281 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
9 stGodaste förrätten jag ätit!
Karin
Kan man förbereda dem och värma dem i ugnen vid serveringen?
Britt-mari
Hej Britt-Mari! Det går bra att förbereda rårakorna, värma dem i ugnen och sedan lägga på toppingen. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hej. Kan man göra minirårakorna kvällen innan? Jacqueline
Jacqueline
Kan dem serveras kalla?
Helena
Hej Helena! Ja, det går fint! Dom hinner ju redan svalna en del medan man steker allihop. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Toppen! Lyxig förrätt som är enkel att laga.
Therés
Kan inte bli godare
Christina
Gjorde denna till nyår och den var otroligt god. Råkade ha kalixrom i frysen så det var en obeskrivlig lyx men är säkert lika god men annan rom
Monica
Så himla gott!
Alina
Så gott och så god citronkräm till. Kommer göra många gånger till.
Margita