Miniråraka med laxtartar & pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Miniråraka med laxtartar & pepparrot

Miniråraka med laxtartar och pepparrotsost är en smarrig förrätt med fina smaker. Den rökta laxen rörs ner med schalottenlök, salladslök, citronjuice och majonnäs. Rårakorna steks i olja för extra krispighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Laxtartar: Strimla och finhacka laxen. Lägg i en skål och blanda med schalottenlök, salladslök, citronjuice och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Miniråraka: Skala, skölj och torka av potatisen. Riv den fint i matberedaren eller på rivjärnets grova sida. Skölj igen och lägg rivet att torka i en handduk.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i en liten näve riven potatis. Stek ca 3 minuter/sida. Lägg på hushållspapper att rinna av. Stek i omgångar och lägg rårakorna på ett galler så håller de sig frasiga. Beräkna 2 stycken/person.
  4. Fördela rårakor på tallrikar med en generös klick laxtartar som formas till ett ägg med en sked. Klicka på ca 1 tsk pepparrotsfärskost. Toppa med gräslök och citronfiléer. Lägg på resterande rårakor som "sneda" lock.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs och ersätt färskosten med tofu som smaksätts med pepparrot.
Gör äggfri: använd specialmajonnäs utan ägg eller använd crème fraiche.

Tips

Laxtartaren kan göras dagen före och förvaras i kyl, väl försluten i en skål. Rårakorna görs med fördel ett par timmar före servering. "Frasa upp" dem på galler i ugnen, 175°C, någon minut före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
Laxtartar
  • 400 g skivad rökt lax
  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Miniråraka
  • 1 kg fast potatis (t ex bakpotatis)
  • 3 msk olja till stekning
Garnering
  • 1 ask färskost med pepparrot
  • finhackad gräslök och citronfiléer
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 450 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden