Miniråraka med laxtartar & pepparrot

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Miniråraka med laxtartar & pepparrot

Miniråraka med laxtartar och pepparrotsost är en smarrig förrätt med fina smaker. Den rökta laxen rörs ner med schalottenlök, salladslök, citronjuice och majonnäs. Rårakorna steks i olja för extra krispighet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Miniråraka med laxtartar & pepparrot

Ingredienser

6 portioner

Laxtartar

400 g skivad rökt lax
1/2 dl finhackad schalottenlök
1 dl finhackad salladslök
2 msk pressad citronjuice
2 msk majonnäs
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Miniråraka

1 kg fast potatis (t ex bakpotatis)
3 msk olja till stekning

Garnering

1 ask färskost med pepparrot
finhackad gräslök och citronfiléer

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Jag bytte citronsaften mot finrivet citronskal och det blev mycket mjukare smak. Blandade även i färsk pepparrot i pepparrotsosten så det blev mer smak och slutligen toppade jag med löjrom. Med dessa korrigeringar blev det en underbar nyårs förrätt som jag kommer göra om i år

Lili

2015-12-30

Näringsvärde per portion

Energi1890 KJ / 450 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Messmörsnittar med rökt lax
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxrullar med wasabi sesame
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lumpe med kyckling och lax
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med rökt lax och limefärskost
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxspett med örtpasta och bönsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga