Miniråraka med laxtartar & pepparrot

8
1
Miniråraka med laxtartar & pepparrot

Miniråraka med laxtartar och pepparrotsost är en smarrig förrätt med fina smaker. Den rökta laxen rörs ner med schalottenlök, salladslök, citronjuice och majonnäs. Rårakorna steks i olja för extra krispighet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Miniråraka med laxtartar & pepparrot

Ingredienser

6 portioner

Laxtartar

400 g
skivad rökt lax
1/2 dl
finhackad schalottenlök
1 dl
finhackad salladslök
2 msk
pressad citronjuice
2 msk
majonnäs
1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar

Miniråraka

1 kg
fast potatis (t ex bakpotatis)
3 msk
olja till stekning

Garnering

1
ask färskost med pepparrot
-
finhackad gräslök och citronfiléer

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs och ersätt färskosten med tofu som smaksätts med pepparrot.
Gör äggfri: använd specialmajonnäs utan ägg eller använd crème fraiche.

Gör så här

Tips

Laxtartaren kan göras dagen före och förvaras i kyl, väl försluten i en skål. Rårakorna görs med fördel ett par timmar före servering. "Frasa upp" dem på galler i ugnen, 175°C, någon minut före servering.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Lili

2015-12-30

Jag bytte citronsaften mot finrivet citronskal och det blev mycket mjukare smak. Blandade även i färsk pepparrot i pepparrotsosten så det blev mer smak och slutligen toppade jag med löjrom. Med dessa korrigeringar blev det en underbar nyårs förrätt som jag kommer göra om i år

Näringsvärde per portion

Energi 1890 KJ / 450 kCal
Fett 25 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept