Miniråraka med laxtartar & pepparrot
Miniråraka med laxtartar och pepparrotsost är en smarrig förrätt med fina smaker. Den rökta laxen rörs ner med schalottenlök, salladslök, citronjuice och majonnäs. Rårakorna steks i olja för extra krispighet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
6 portioner
Laxtartar
400 g skivad rökt lax
1/2 dl finhackad schalottenlök
1 dl finhackad salladslök
2 msk pressad citronjuice
2 msk majonnäs
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Miniråraka
1 kg fast potatis (t ex bakpotatis)
3 msk olja till stekning
Garnering
1 ask färskost med pepparrot
finhackad gräslök och citronfiléer
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 450 kCal
Fett25 g
Kommentar
Jag bytte citronsaften mot finrivet citronskal och det blev mycket mjukare smak. Blandade även i färsk pepparrot i pepparrotsosten så det blev mer smak och slutligen toppade jag med löjrom. Med dessa korrigeringar blev det en underbar nyårs förrätt som jag kommer göra om i år
Lili
2015-12-30