Minipizzor med chèvre och mango | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minipizzor med chèvre och mango

Lyxiga små pizzor med härlig smak kan du göra av detta recept. Minipizzorna täcker du med mangobitar och rödlök följt av mumsig chèvreost. De nygräddade pizzorna kan ätas direkt eller sparas och värmas upp senare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig. Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös. Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar. Lägg dem på plåt och platta till.
  3. Bre på chilisås. Skala och skär mango och rödlök i skivor. Lägg detta på pizzorna och strö över chèvre. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200ºC.
  5. Grädda i 13-15 minuter eller tills pizzorna är genomgräddade och fått fin färg. Garnera med färsk oregano.
  6. Pizzorna kan gräddas i förväg och sedan värmas strax före servering.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten (37ºC)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • ca 5 dl vetemjöl
Fyllning
  • 0,8 dl chiliketchupsås
  • 2 stora, mogna mango
  • 1 stor rödlök
  • 200 g chèvreost
  • färsk oregano
Lägg till i inköpslistan