Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter

Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter

Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter är en så kallad ”bianca” där det istället för tomatsås är pesto i botten. Toppa med krämig burrata, rostade pinjenötter, chiliflakes och oregano när pinsan är färdiggräddad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Minipinsa med pesto, smält mozzarella, toppad med bitar av burrata och färska örter.

Ingredienser

2 st
1 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
2 förp mini pinsa (à 130 g)
1 förp basilikapesto (à 140 g)
1/2 dl grovriven parmesan
1/2 dl pinjenötter (rostade)
1 förp mini burrata (4 x 50 g)
1 tsk chiliflakes
1/2 kruka oregano

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket bra!

    Niklas

  • Så otroligt gott och ett bra recept! Gott med extra chiliflakes på och då jag inte hade färsk oregano tog jag basilika, som funkade precis lika bra!

    Danijela

Testa liknande recept

  • Minipinsa med ndujasås och tomat
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pinsa med burrata, pistage och citron
    Betyg 4.6 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad