Minipetitchouer
Smaskiga och tilltalande minipetitchouer. Himmelskt goda, med överraskande fyllningar i de små petitchouerna. Crème fraiche med färgrik ishavsrom och luxuös kalkonmousse med madeira. Perfekt ädeloströra med kvarg och gröna vindruvor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
40 portioner
50 g smör eller margarin
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 medelstora ägg
Romröra
2 dl crème fraiche
1 burk ishavsrom (à 50 g)
1 msk finhackad gräslök
gräslök till garnering
Kalkonmousse
100 g kalkon- eller kycklingpastej (finns i färdig ask)
2 msk vispgrädde
2 msk madeira
oliver till garnering
Ädeloströra
2 msk grönmögelost
1 dl gräddfil
1 dl kvarg
vindruvor till garnering
Gör så här
Varje fyllning räcker till ca 20 st. Välj 2 fyllningar eller minska mängden om du vill göra alla 3.
Har du lagat receptet?
Kommentarer