Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minipetitchouer

Smaskiga och tilltalande minipetitchouer. Himmelskt goda, med överraskande fyllningar i de små petitchouerna. Crème fraiche med färgrik ishavsrom och luxuös kalkonmousse med madeira. Perfekt ädeloströra med kvarg och gröna vindruvor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Varje fyllning räcker till ca 20 st. Välj 2 fyllningar eller minska mängden om du vill göra alla 3.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt allt mjöl på en gång och rör kraftigt med trägaffel tills smeten håller ihop, ca 1 minut, men inte längre.
  3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen ett i sänder under mycket kraftig omrörning, gärna med elvisp. Degen ska vara blank och smidig. Tillsätt några droppar kallt vatten om den är för hård.
  4. Klicka ut smeten på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt kallna på galler.
  5. Klipp en öppning eller skär av ett lock. Fyll dem strax före servering.
  6. Romröra: Rör ihop crème fraiche och ishavsrom. Tillsätt finhackad gräslök. Garnera med gräslök.
  7. Kalkonmousse: Mixa kalkon- eller kycklingpastej med vispgrädde. Tillsätt madeira. Garnera med en olivskiva.
  8. Ädeloströra: Mosa grönmögelost. Blanda med gräddfil och kvarg. Garnera med en vindruvsskiva.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 40
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 medelstora ägg
Romröra
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk ishavsrom (à 50 g)
  • 1 msk finhackad gräslök
  • gräslök till garnering
Kalkonmousse
  • 100 g kalkon- eller kycklingpastej (finns i färdig ask)
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk madeira
  • oliver till garnering
Ädeloströra
  • 2 msk grönmögelost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl kvarg
  • vindruvor till garnering
Lägg till i inköpslistan