Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minipanzanellor

Minipanzanellor är ett lätt och gott alternativ till din vanliga kvällsmacka eller som lättare lunch. De små ugnsgratinerade frallorna är fyllda med fetaost, avokado, paprika och en kvist rosmarin.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av locket på frallorna. Gröp ur inkråmet. Skär små tärningar av inkråmet och locket och rosta dem lätt i ugnen. Vill man göra det extra kul kan man rosta dem med olivolja och lite vitlök.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda med fetaost. Fyll frallorna och gratinera i ca 10 minuter i ugnen.
  4. Servera med en blandad grönsallad med aprikoser och nötter, och tomatsås om så önskas.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 8 små frallor
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 200 g tärnad fetaost
  • 1 kvist rosmarin
Lägg till i inköpslistan