Minipajer med grönkål, ädelost och mandel

Underbara minipajer med grönkål, ädelost och mandel som passar utmärkt på julbordet. Lägg ner den goda röran av bland annat grädde, grönkål och ädelost i pajskalen och häll över äggstanningen. Strö över den honungsrostade mandeln före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Ingredienser
15 små pajer
Pajdeg
75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (1 %)
Fyllning
200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 dl kvarg (1 %)
1 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
140 g ädelost
Garnering
1 1/2 dl skållad sötmandel
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stIngen julafton utan denna paj! Har alltid gjort En stor paj. Aldrig flera små. Enkel och mycket god och uppskattad.
Petra
Går dessa att frysa ?
Marie
Nu är de färdiga. Goda men inte så vackra. Pajdegen var lite kladdig o svårfattliga få upp på kanterna. Tänkta till julfirandet men tänkte testa att byta mandeln mot valnötter o fixa det precis innan servering.
Anna
Hej! Är det typ mazarinformar som är lagom storlek?
Tina
Hej Tina! Ja mazarinformar går bra att använda eller runda små folieformar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej Angela! Pajerna går utmärkt att frysa. För bästa resultat tina dem helt och värm på 175°C i ugnen ca 10 minuter. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Funkar det att frysa pajerna? Hur då värma för bästa resultat?
Angela
Var på julbordet 2014 och finns i morgon på midsommarbuffé. Alla tycker om det. Hade VB istället då inte alla gillar mögelost. Mums
Louise
Supergoda! lagades förra julen till julbordet och i år kom önskemål om dessa igen.. Annars mysig liten paj att ha med på vinterpicknick dagarna efter...!
Lina
Underbart goda!!!
Gabriele
Gjorde dessa guddomliga minipajer till julbordet 2010 & det är bland det godaste jag ätit & de var uppskattade av alla!! MUMS!!
Jennie