Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Miniburgare med gräddig sås

Bara tanken av denna rätt gör att det vattnas i munnen! Huvudaktören är givetvis den krämiga och smakrika såsen, som innehåller både grädde och soja. Den kommer absolut till sin rätt när den serveras ihop med möra sliders, kokt potatis och krispig gurka. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smöret i en kastrull. Strö över sockret och låt det smälta.
  3. Rör i grädde, vinäger och soja. Låt sjuda ca 3 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva gurkan och strimla persiljan.
  5. Stek sliders i oljan ca minuter 3 minuter på varje sida och servera med potatis, gurka, persilja, sås och gärna lingonsylt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna Amandine)
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk smör
  • 1 tsk socker
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 tsk kinesisk soja
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 förp sliders (à 360 g)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3246 kJ / 778 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer