Minibiskvier med saffran och apelsin

Baka små söta saffransbiskvier doppade i mörk choklad, fyllda med en len smörkräm med smak av saffran och apelsin. Minibiskvierna är oemotståndligt goda på bordet med julgodis till jul!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi332 KJ / 79 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater5 g
Protein0.6 g
Kommentarer
26 stJag tog hälften av alla ingredienserna till smörkrämen och 125 g choklad. Räckte gott o väl. Men sååå goda!
Lena
Det måste vara fel mängd på smöret i receptet????
Kerstin
Hej Kerstin! Nu har vi provbakat biskvierna och ändrat mängderna så att det stämmer lite bättre. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Håller med föregående kommentarer; för mycket smörkräm, för lite bottensmet. Extra tips är att ta en skal kniv i botten på biskvierna när man ska doppa dem i chokladen. Funkade bäst av allt märkligt jag provade. Personligen tyckte jag smörkrämen var lite stabbig och ska prova ett alternativt recept. Om jag lyckas skriver jag receptet här!
Sabina
Fick göra en till sats av bottnarna, hälften av smeten blev över. Krämen är väldigt smörig, smakar varken saffran eller apelsin. Jag blandade in några lingon i smeten, det piffade upp det hela lite. Men jag tror inte jag gör dessa igen, smakar alldeles för mycket av bara smör.
Helena
Jag gjorde dessa biskvier för första gången förra julen och må vara att det är pilligt och kladdigt, men det är sååå värt besväret! Små, underbara munsbitar som smälter i munnen. En ny favorit bland julgodiset!
Lisa
Smeten räcker till 20-25 st?? För mig räckte det till 10 st!
Maria
Hej tyckte det blev för pilligt, så jag bredde ut smeten på bakplåtspapper på plåten Gräddade och sedan på med smörkrämen och när det svalnade så på med chokladen Lät kallna och sedan skar jag ut småbitar. Blev perfekta Kajsa
Anna-karin
Chokladen måste såklart svalna innan man börjar doppa. Då går det utan problem. Följer man receptet blir det inte så svårr
Vincent
Jättegoda biskvier! Har gjort dem flera gånger, dock inte denna julen, tyvärr! Saknar dem verkligen ... Med små bottnar som i ursprungsreceptet (stora som gamla enkronan) och riktigt toppiga blir de fantastiska! Min kräm har gått åt. Jag lägger dem i frysen innan jag doppar dem och tar endast fram 5-6 åt gången så är risken mindre att krämen smälter. Sticker också en tandpetare genom botten för enklare doppning. Lägger dem sedan på ett galler som ligger på fyra glas så är det bara att dra ur tandpetaren under gallret.
Emma
Jättegoda! Men ganska pilliga. Gick bra tills de skulle doppas i chokladen. Plötsligt: KRIS! PANIK! KATASTROF! KAOS! HELVETE! Choklad överallt. Smörkrämen smälter. Börjar skära sig pga för dåligt nerblandad juice. Chokladen börjar stelna. Den är på fingrarna. På tallriken. På näsan. I håret. Barn på hela gatan börjar skrika. Billarm tjuter. Helikoptrar vrålar ovanför. Jag skrapar frenetiskt det sista av chokladen med skakande händer över hålen med smörkräm. Det börjar svartna för ögonen. Var det värt det? Jag vet inte. Jag vet inte.
Lisa
Hihi, stort tack Lisa för att du gav dig på att baka dessa <3 och för att du gav oss ett gott skratt (skäms lite, men bara lite för att skratta åt ditt kaos) Du skriver underbart roligt. Tur att de smakade gott i alla fall :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket