Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Mimosaägg med rökt lax

Mimosaägg med rökt lax passar utmärkt in på både julbordet, påskbordet eller buffébordet. Mimosaäggen är riktigt goda och innehåller lax, majonnäs, fransk senap och stenbitsrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela äggen i halvor och ta ur gulorna. Mosa drygt hälften av gulorna med majonnäsen. Smaksätt med senap.
    Klicka tillbaka blandningen i ägghalvorna.
  2. Garnera med finstrimlad lax och en klick stenbitsrom. Smula resten av gulorna och strö dem över som mimosablommor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 hårdkokta ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk fransk senap
  • 100 g kallrökt lax
  • 50 g röd stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?