Påskpaj med laxsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Påskpaj med laxsallad

Fira påskafton lite extra och bjud på denna härliga påskpaj med smarrig laxsallad. Lägg ner salladen av rökt lax, krispig minimajs, sockerärter och salladslök i det gräddade, kalla pajskalet och ringla över den lena, gröna dill- och senapssåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka samman matfett, ost och mjöl, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter (för 8 port). Grädda pajskalet ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
  3. Laxsallad: Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Skölj och skär salladslöken i mindre bitar. Låt löken koka med de sista 3 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Koka minimajsen i lättsaltat vatten i en kastrull ca 4 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  5. Strimla laxen.
  6. Sås: Mixa dillen, spar några kvistar till garnering, med crème fraiche, senap, socker, salt och peppar till en ljusgrön sås.
  7. Blanda grönsaker och lax i pajskalet. Ringla såsen över och garnera med dillkvistar.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Tips

Vid tidsbrist:
Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut en kyld smördegsplatta (för 8 port) i en pajform. Nagga och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Fyll skalet med en sallad av rökt lax, sockerärter och minimajs. Ringla över pesto från burk.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost (lagrad)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk vatten
Laxsallad
  • 1 pkt djupfrysta sockerärtor (à 250 g)
  • 5 salladslök
  • 1 pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
  • 250 g rökt lax
Sås
  • 1 knippe dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1/2 msk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan