Påskpaj med laxsallad
Fira påskafton lite extra och bjud på denna härliga påskpaj med smarrig laxsallad. Lägg ner salladen av rökt lax, krispig minimajs, sockerärter och salladslök i det gräddade, kalla pajskalet och ringla över den lena, gröna dill- och senapssåsen.
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
100 g smör eller margarin
1 dl riven ost (lagrad)
3 dl vetemjöl
2 - 2 1/2 msk vatten
Laxsallad
1 pkt djupfrysta sockerärtor (à 250 g)
5 salladslök
1 pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
250 g rökt lax
Sås
1 knippe dill
2 dl lätt crème fraiche
1 msk senap
1/2 msk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut en kyld smördegsplatta (för 8 port) i en pajform. Nagga och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Fyll skalet med en sallad av rökt lax, sockerärter och minimajs. Ringla över pesto från burk.
Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut en kyld smördegsplatta (för 8 port) i en pajform. Nagga och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Fyll skalet med en sallad av rökt lax, sockerärter och minimajs. Ringla över pesto från burk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer