Påskpaj med laxsallad

4
0
Påskpaj med laxsallad

Fira påskafton lite extra och bjud på denna härliga påskpaj med smarrig laxsallad. Lägg ner salladen av rökt lax, krispig minimajs, sockerärter och salladslök i det gräddade, kalla pajskalet och ringla över den lena, gröna dill- och senapssåsen.

Påskpaj med laxsallad

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

100 g smör eller margarin
1 dl riven ost (lagrad)
3 dl vetemjöl
2 - 2 1/2 msk vatten

Laxsallad

1 pkt djupfrysta sockerärtor (à 250 g)
5 salladslök
1 pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
250 g rökt lax

Sås

1 knippe dill
2 dl lätt crème fraiche
1 msk senap
1/2 msk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut en kyld smördegsplatta (för 8 port) i en pajform. Nagga och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Fyll skalet med en sallad av rökt lax, sockerärter och minimajs. Ringla över pesto från burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer