Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mild Tegnérsill

Mild Tegnérsill är en härlig, krämig och smakrik rätt som du gör på matjessill och serverar med en sås av crème fraiche och chilisås. Garnera med kokt ägg, purjolök och tomater och servera med färskpotatis. En utsökt och ljuvlig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och lägg den i mjölk som täcker sillen i ca 30 minuter.
  2. Blanda crème fraiche, chilisås, salt och peppar.
  3. Koka äggen. (För ägg med krämig gula, lägg äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter). Skölj och ansa purjolöken, strimla det vita fint. Skär tomaterna i halvor och gröp ur kärnhuset, strimla tomatköttet.
  4. Ta upp sillen och torka av den. Lägg den på ett uppläggningsfat. Häll över såsen och garnera med ägg, purjo och tomater.
  5. Servera sillen till nykokt färskpotatis så är lunchen klar!

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till mjölken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 hela filéer matjessill
  • mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk chilisås
  • salt och peppar
Garnering
  • 4 ägg
  • purjolök (vita delen)
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare