Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

54
13
Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

Imponera med en lyxig ”layer cake” full med syrliga och söta sommarsmaker – flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och så överraskningen i form av vispad vit chokladpannacotta. Garnera med allsköns bär och gärna ett gäng ätbara blommor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

Ingredienser

15 bitar

Bottnar

250 g
rumsvarmt smör
4 dl
strösocker
4
stora ägg
7 1/2 dl
vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk
bakpulver
1 1/2 tsk
bikarbonat
2 krm
vaniljpulver
2 msk
vallmofrön
1 1/2 msk
finrivet citronskal
4 dl
rumsvarm mjölk (3 %)

Vit chokladpannacotta

4
gelatinblad
8 dl
vispgrädde
400 g
hackad vit choklad
1 krm
vaniljpulver

Lemoncurd

1
gelatinblad
2 msk
finrivet citronskal
1 dl
färskpressad citronjuice
1
ägg
2
äggulor
2 dl
strösocker
100 g
smör

Flädermarinerade jordgubbar

3 dl
färska jordgubbar
1 dl
konc fläderblomssaft

Till garnering

färska bär
ätbara blommor
myntablad
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk, grädde och choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Therése

2021-06-25

God tårta men den vita choklad pannacottan blev för rinnig och inte så fast som på bilden. Blev så när jag vispade upp den. Synd för den blir ju inte lika fin som på bilden

Redaktionen ICAse

2021-07-21

Hej Therése! Pannacotta som man vispar brukar först bli grynig, sedan rinnig och efter att man har vispat ett tag blir den sen fastare konsistensen. Det viktiga är att följa receptet med rätt mängd på samtliga ingredienser till pannacottan och att den blir tillräckligt kall och stelnar helt innan man vispar den. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina

Ulrika

2021-06-11

Jag har bara en form, så jag hällde all smet i formen på en gång. Men den reser inte sig på höjden i ugnen. Vad har jag gjort för fel? Det stod vispa hastigt smör och socker. Detta tolkar jag som att det bara sk vispas ihop snabbt innan äggen går i ett och ett.

Emelie

2020-06-17

Går det att förbereda tårtan (exklusive garnering) dagen innan?

Redaktionen ICAse

2020-06-17

Hej Emelie! Ja du kan förbereda tårtan dagen innan. Men du bör nog inte skeda på all vätska som jordgubbarna ligger i. Lycka till och hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept