Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

44
12
Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

Imponera med en lyxig ”layer cake” full med syrliga och söta sommarsmaker – flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och så överraskningen i form av vispad vit chokladpannacotta. Garnera med allsköns bär och gärna ett gäng ätbara blommor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

Ingredienser

15 bitar

Bottnar

250 g
rumsvarmt smör
4 dl
strösocker
4
stora ägg
7 1/2 dl
vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk
bakpulver
1 1/2 tsk
bikarbonat
2 krm
vaniljpulver
2 msk
vallmofrön
1 1/2 msk
finrivet citronskal
4 dl
rumsvarm mjölk (3 %)

Vit chokladpannacotta

4
gelatinblad
8 dl
vispgrädde
400 g
hackad vit choklad
1 krm
vaniljpulver

Lemoncurd

1
gelatinblad
2 msk
finrivet citronskal
1 dl
färskpressad citronjuice
1
ägg
2
äggulor
2 dl
strösocker
100 g
smör

Flädermarinerade jordgubbar

3 dl
färska jordgubbar
1 dl
konc fläderblomssaft

Till garnering

färska bär
ätbara blommor
myntablad
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk, grädde och choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Ulrika

2021-06-11

Jag har bara en form, så jag hällde all smet i formen på en gång. Men den reser inte sig på höjden i ugnen. Vad har jag gjort för fel? Det stod vispa hastigt smör och socker. Detta tolkar jag som att det bara sk vispas ihop snabbt innan äggen går i ett och ett.

Emelie

2020-06-17

Går det att förbereda tårtan (exklusive garnering) dagen innan?

Redaktionen ICAse

2020-06-17

Hej Emelie! Ja du kan förbereda tårtan dagen innan. Men du bör nog inte skeda på all vätska som jordgubbarna ligger i. Lycka till och hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika

Maja

2019-06-20

Hej! Försökt vispa pannacottan till rätt konsistens men den skär sig, detta har hänt två gånger. Vad gör vi för fel? Gör precis som det står i receptet

Redaktionen ICAse

2019-06-20

Hej Maja! Svårt att säga utan att varit delaktig, men kanske grädden inte var tillräckligt varm? Om vätskan inte blir tillräckligt varm och gelatinet inte sätter sig i vätskan så kan det nog bli såhär. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept