Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd
Imponera med en lyxig ”layer cake” full med syrliga och söta sommarsmaker – flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och så överraskningen i form av vispad vit chokladpannacotta. Garnera med allsköns bär och gärna ett gäng ätbara blommor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
15 bitar
Bottnar
250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 stora ägg
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk vallmofrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarm mjölk (3 %)
Vit chokladpannacotta
4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 g hackad vit choklad
1 krm vaniljpulver
Lemoncurd
1 gelatinblad
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 ägg
2 äggulor
2 dl strösocker
100 g smör
Flädermarinerade jordgubbar
3 dl färska jordgubbar
1 dl konc fläderblomssaft
Till garnering
färska bär
ätbara blommor
myntablad
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk, grädde och choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kunde har varit bra att det stod från början att tårtan tar över 6 timmar att baka med tanke på den vitchokladpannacottan, samt att i ordningen börja med den.
Ann-maria
2024-06-20Måste man sila pannacottan?
Eva
2023-11-04Hej Eva! Du måste inte sila pannacottan. Jag har även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08Den vita chokladpannacottan har jag använt som fyllning i andra tårtor och den är så himla god!
Rebecca
2022-11-14