Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

57
15
Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

Imponera med en lyxig ”layer cake” full med syrliga och söta sommarsmaker – flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och så överraskningen i form av vispad vit chokladpannacotta. Garnera med allsköns bär och gärna ett gäng ätbara blommor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Midsommartårta med vit choklad och lemoncurd

Ingredienser

15 bitar

Bottnar

250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 stora ägg
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk vallmofrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarm mjölk (3 %)

Vit chokladpannacotta

4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 g hackad vit choklad
1 krm vaniljpulver

Lemoncurd

1 gelatinblad
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 ägg
2 äggulor
2 dl strösocker
100 g smör

Flädermarinerade jordgubbar

3 dl färska jordgubbar
1 dl konc fläderblomssaft

Till garnering

färska bär
ätbara blommor
myntablad
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk, grädde och choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Rebecca

2022-11-14

Den vita chokladpannacottan har jag använt som fyllning i andra tårtor och den är så himla god!

Katia natalia

2022-06-25

Wow wow wow! Första gången som jag följt ett recept och resultatet blivit precis som på bilden. Blev en succé på midsommarfesten! Alla komponenter av tårtan kommer jag använda mig av enskilt eller tillsammans på andra tårtor framöver.

Therése

2021-06-25

God tårta men den vita choklad pannacottan blev för rinnig och inte så fast som på bilden. Blev så när jag vispade upp den. Synd för den blir ju inte lika fin som på bilden

Redaktionen ICAse

2021-07-21

Hej Therése! Pannacotta som man vispar brukar först bli grynig, sedan rinnig och efter att man har vispat ett tag blir den sen fastare konsistensen. Det viktiga är att följa receptet med rätt mängd på samtliga ingredienser till pannacottan och att den blir tillräckligt kall och stelnar helt innan man vispar den. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina