Om du vill servera en smarrig och festlig efterrätt, som dessutom har anor från Halland, så ska du testa att laga till flädermousse med havreflarn. En dessert där mjukt möter krispigt och syrligt möter sött!
Ingredienser
8 bakelser
Havreflarn
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Flädermousse
4 gelatinblad
1 dl konc fläderblomssaft
2 cl fläderbrännvin (Hallands fläder)
3 dl vispgrädde
500 g cottage cheese
Jordgubbssallad
1 l jordgubbar
3 msk socker
rivet skal och färskpressad juice från 1 lime
florsocker och citronmeliss till garnering
Flädersirap
2 dl konc fläderblomssaft
1 msk hackad citronmeliss
Gör så här
Tips
Flädersirap: Koka ner fläderblomssaften så att 3/4 dl återstår (för 8 bakelser). Tillsätt gärna hackad citronmeliss.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.1 av 5.
2020 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Håller med Rebecca, det smakade mer keso än fläder. Kompakt och ganska tråkig mousse.
Chatrine
2020-07-26
Hej Chatrine!
Kanske denna kan passa bättre?
https://www.ica.se/recept/sommarsensation-673771/ Hälsningar Michelle
Kommentarer
Håller med Rebecca, det smakade mer keso än fläder. Kompakt och ganska tråkig mousse.
Chatrine
2020-07-26Hej Chatrine! Kanske denna kan passa bättre? https://www.ica.se/recept/sommarsensation-673771/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28Det var godare att exkludera keson i moussen
Rebecca
2014-03-02