Halländsk flädermousse med havreflarn

19
2
Halländsk flädermousse med havreflarn

Om du vill servera en smarrig och festlig efterrätt, som dessutom har anor från Halland, så ska du testa att laga till flädermousse med havreflarn. En dessert där mjukt möter krispigt och syrligt möter sött!

Skriv ut
Halländsk flädermousse med havreflarn

Ingredienser

8 bakelser

Havreflarn

125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Flädermousse

4 gelatinblad
1 dl konc fläderblomssaft
2 cl fläderbrännvin (Hallands fläder)
3 dl vispgrädde
500 g cottage cheese

Jordgubbssallad

1 l jordgubbar
3 msk socker
rivet skal och färskpressad juice från 1 lime
florsocker och citronmeliss till garnering

Flädersirap

2 dl konc fläderblomssaft
1 msk hackad citronmeliss

Gör så här

Tips

Flädersirap: Koka ner fläderblomssaften så att 3/4 dl återstår (för 8 bakelser). Tillsätt gärna hackad citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Chatrine

2020-07-26

Håller med Rebecca, det smakade mer keso än fläder. Kompakt och ganska tråkig mousse.

Redaktionen ICAse

2020-07-28

Hej Chatrine! Kanske denna kan passa bättre? https://www.ica.se/recept/sommarsensation-673771/ Hälsningar Michelle

Rebecca

2014-03-02

Det var godare att exkludera keson i moussen

Testa liknande recept