Fräsch sommartårta med många moment, men inget som är svårt. Fläderblomssaft ger smak i moussen och jordgubbar står för garneringen. En fröjd för ögat!
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2012
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havre baserad gräddersättning och ersätt crème fraiche med iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt smör med mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde, matfett och crème fraiche.
Kommentarer
Tove
2021-09-22Denna tårta är hur god som helst! Kan man använda frysta jordgubbar? Eller andra frysta bär? Så tårtan kan avnjutas även när det är svårt att få tag i färska jordgubbar :)
Anna
2021-03-30Hur långt innan kan den förberedas och ska den då försvaras i kyl eller frys?
Redaktionen ICAse
2021-04-01Hej Anna! Mousse är lite känsligt (med råa ägg och grädde som man vispar) så det går bra att förbereda tårtan dagen innan och förvara i kylen. Du kan också ställa tårtan i frysen (utan gelén) ett par dagar innan servering och sen tina upp den i kylen över natten. Gör gelén gärna samma dag som du ska servera tårtan. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Bo arne
2017-06-18Den här ska jag prova! Men jag tror det blir bättre med jordgubbssaft än fläderblomssaft i jordubbs-gelén