Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Midsommarfisk från ugnen

Midsommarfisk från ugnen är ugnsbakade fiskfiléer som ligger på strimlad purjolök, selleristjälkar och fänkål. Servera midsommarfisken med nykokt färskpotatis, sockerärter och körsbärstomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolök, selleristjälkar och fänkål. Lägg det gröna i en ugnssäker form och häll på fiskbuljong. Tillaga i ca 10 min.
  3. Lägg fiskfilén på grönsakerna. Krydda med citronpeppar. Finfördela basilika, vitlök, formbröd och smör eller margarin i en matberedare.
  4. Klicka smöret på fisken och tillaga ytterligare ca 10 min.
  5. Servera fisken med nykokt färskpotatis, sockerärter och körsbärstomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 3 blekselleristjälkar
  • 1 fänkål
  • 2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 500 g fiskfilé t ex gös eller sik
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 skivor formbröd
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 port färskpotatis
  • sockerärtor
  • körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan