Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mias räkceviche

Bjud på lyxig, festlig och fräsch räkceviche! Ceviche är en latinamerikansk rätt där man låter fisk eller skaldjur marineras i bland annat lime och koriander. Denna ljuvliga räkceviche är allt man kan önska av en förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Blanda med juicen från pressade citroner och pressad lime, sambal oelek, lök, finhackade vitlöksklyftor, grovt hackad koriander. Smaka av med salt.
  2. Låt stå 1 timme i kyl före servering, men låt det inte dra alltför länge, då blir räkorna sega.

Tips

En jättegod rätt att servera som del av en buffé eller med rostat bröd som förrätt.

I stället för sambal kan man använda 1 finhackad chilifrukt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg räkor
  • juicen från 2 pressade citroner
  • 1 pressad lime
  • 2 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 hackad liten gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka grovt hackad koriander
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?