Mhamara paprikaröra

Röd paprika rostas i ugn och mixas med valnötter, vitlök, granatäppelsirap och chiliflakes till en smakrik mhamara. Servera gärna paprikaröran till grillat, nybakat bröd, som dipp eller som en del av andra meze-rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Ingredienser
4 portioner
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (2 msk saft, för 4 port)
1 1/2 dl valnötter
2 krm paprikapulver
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3/4 dl ströbröd
2 - 3 msk granatäppelsirap
2 krm chiliflakes
1/2 tsk spiskummin
Till servering
granatäppelkärnor
färsk mynta
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan granatäpple och mynta till servering.
Energi932 KJ / 222 kCal
Fett13 g
Salt9 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Kommentarer
3 stKan man frysa in mhamara?
Rickard
Hej Rickard! Det är inget vi testat men jag tror absolut att det går ska gå bra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade inte valnötter hemma utan använde sötmandel istället och det blev helt gudomligt!
Anna
Hur länge håller mahamara i kylskåpet? Kan jag göra den 2 dagar innan festen?
Anna
Hej Anna! Du kan absolut göra den 2 dagar innan festen. I en väl rengjord burk håller den sig bra i minst upp till en vecka. Se till att använda rena redskap när du tar av den. Bästa tipset att hålla koll på hållbarheten är att titta, lukta och smaka på den! 😉 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket