Mezetallrik med vegobullar

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mezetallrik med vegobullar

Att ha allt i en ugnsplåt är enkelt, gott och går även att variera efter det du har hemma. I detta recept blir det en härlig mezetallrik med vegobullar som du serverar med gurksalsa och rostat lantbröd.

Mezetallrik med vegobullar

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
250 g halloumi
1 förp vegobullar spenat och grönkål (à 300 g)
250 g körsbärstomater
3 msk olivolja
salt
peppar

Gurksalsa

1 gurka
1/2 rödlök
1 chili
1/2 dl färsk hackad mynta
1/2 dl färsk hackad persilja
2 msk olivolja
1 1/2 tsk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger

Till servering

rostat lantbröd

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott och lyxigt trots enkelheten! Har man tid blir det nog godare att steka vegobullarna istället eftersom de blir mjuka när grönsakerna släpper saft. Också gott med någon enkel kall sås till, exempelvis vitlök. Kändes tråkigt att försöka äta utan sås

    Johanna

Testa liknande recept

  • Grillad kladdkaka
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Milkshake med mjölkchoklad
    Betyg 3.9 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladtacoskal
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad