Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexipanna med kyckling och bönor

Den här mexipannan är oerhört välsmakande. Kyckling och bönor rörs ihop i en ljuvlig blandning med bland annat potatis, morötter och het chili. Servera med en krispig sallad och mjuk avokado.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  2. Koka upp vattnet med buljongtärning, chili, tomatpuré och salt i en traktörpanna. Lägg i potatis och morötter och låt koka ca 10 min under lock.
  3. Skär kycklingen i strimlor. Blanda ner kycklingstrimlorna i pannan och låt koka ytterligare ca 10 min tills kycklingen är genomkokt dvs när köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i pannan och låt dem bli varma.
  5. Strö persilja över mexipannan och servera med bröd koch strimlad isbergssallad blandad med tärnad avokado.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 9 potatisar
  • 3 morötter (3 st motsvarar ca 250 g)
  • 1 1/2 röd chili t ex spansk peppar
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan