Mexikogryta

6
3
Mexikogryta

Mexikogryta är en kryddig gryta på bland annat kött, rödvin, vitlök och kummin. Denna köttgryta gör du med högrev. Den matiga och smakrika mexikogrytan kan du servera med bröd och ris.

Mexikogryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev
1/2 msk margarin eller olja
salt och peppar
1 dl rödvin
1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1/2 tsk chilipulver
2 lagerblad
2 hela vitlöksklyftor
ev 4 port ris
1 msk kummin
10 - 13 smålökar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Marie

2010-03-22

Supergott! Hade bara 400 g högrev, och hade först tänkt halvera receptet, men sås är så gott så jag använde de mått som stod i receptet. Och det blev jättebra ändå. Hade i ICAs krossade tomater med vitlök, uteslöt kummin och smålök (som jag dock ersatte med en klyftad gul lök vid samma tidpunkt som smålökarna skulle i grytan). Hade i lite mer chilipulver för ordentligt sting, liksom ett antal fler vitlöksklyftor. Blev till slut en mustig och härlig gryta!

Sara

2006-08-19

Väldigt gott blev det!! Däremot hade jag inte någon kummin i för vi är inte så glada för det. Hoppade också över smålökarna.

Susanna

2005-05-09

Jättegod gryta! Går nog att tillsätta t ex morötter och potatis i grytan också för att dryga ut lite, men i så fall måste det "blöta" utökas lite, det var redan nu i knappaste laget. Vitlöksklyftorna blev suveränt goda så nästa gång tillsätter jag fler sådana.