Mexikogryta
Mexikogryta är en kryddig gryta på bland annat kött, rödvin, vitlök och kummin. Denna köttgryta gör du med högrev. Den matiga och smakrika mexikogrytan kan du servera med bröd och ris.
Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev
1/2 msk margarin eller olja
salt
peppar
1 dl rödvin
1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1/2 tsk chilipulver
2 lagerblad
2 hela vitlöksklyftor
ev 4 port ris
1 msk kummin
10 - 13 smålökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Hade bara 400 g högrev, och hade först tänkt halvera receptet, men sås är så gott så jag använde de mått som stod i receptet. Och det blev jättebra ändå. Hade i ICAs krossade tomater med vitlök, uteslöt kummin och smålök (som jag dock ersatte med en klyftad gul lök vid samma tidpunkt som smålökarna skulle i grytan). Hade i lite mer chilipulver för ordentligt sting, liksom ett antal fler vitlöksklyftor. Blev till slut en mustig och härlig gryta!
Marie
2010-03-22Väldigt gott blev det!! Däremot hade jag inte någon kummin i för vi är inte så glada för det. Hoppade också över smålökarna.
Sara
2006-08-19Jättegod gryta! Går nog att tillsätta t ex morötter och potatis i grytan också för att dryga ut lite, men i så fall måste det "blöta" utökas lite, det var redan nu i knappaste laget. Vitlöksklyftorna blev suveränt goda så nästa gång tillsätter jag fler sådana.
Susanna
2005-05-09