Mexikogryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mexikogryta

Mexikogryta är en kryddig gryta på bland annat kött, rödvin, vitlök och kummin. Denna köttgryta gör du med högrev. Den matiga och smakrika mexikogrytan kan du servera med bröd och ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär högrev i stora portionsbitar. Låt ev ben följa med i koket. Smält margarin eller värm olja i en stekgryta. Bryn köttet runt om.
    Salta och peppra.
  2. Tillsätt rödvin, buljong, krossade tomater, kummin, chilipulver, lagerblad och vitlök. Koka under lock ca 40 min.
  3. Skala under tiden små lökar. Tillsätt dem och låt grytan koka ca 15 min till.
  4. Servera grytan i sopptallrikar med grovt lantbröd och ev ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg högrev
  • 1/2 msk margarin eller olja
  • salt och peppar
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 lagerblad
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • ev 4 port ris
  • 1 msk kummin
  • 13 smålökar
Lägg till i inköpslistan