Mexikanska enchiladas

Mexikanska enchiladas är perfekta att byta ut traditionella tacos mot. Mäktig, het köttfärssås smaksatt med tacokrydda blandas med majs, tomater och rödlök. Insvept i det färska tortillabrödet och med smält ost på toppen blir rätten fantastisk.

Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokrydda (à 28 g)
1 1/2 dl vatten
3 - 4 tomater
1 rödlök
1 burk majs (à 300 g)
1 förpackning tortillabröd (à ca 340 g)
2 dl gräddfil
2 dl riven, lagrad ost
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vet inte om jag förstått punkt 4. Ska man blanda osten och gräddfilen, fördela detta på tortillabröden och sedan lägga köttfärsblandningen på detta?
Yngve
2012-04-20Jag bytte ut vatten och tomater mot en liten burk salsa medium och det blev super. En klar 5 poängare.
Elisabet
2012-04-02Det godase jag ätit här i mitt lilla studentkök. Rekommenderas starkt!
Josef
2010-11-23