Mexikanska enchiladas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexikanska enchiladas

Mexikanska enchiladas är perfekta att byta ut traditionella tacos mot. Mäktig, het köttfärssås smaksatt med tacokrydda blandas med majs, tomater och rödlök. Insvept i det färska tortillabrödet och med smält ost på toppen blir rätten fantastisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Låt majsen rinna av . Blanda färsen med tomater, lök och majs.
  4. Blanda gräddfilen och osten. Klicka röran på tortillabröden.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 10-15 min. Servera enchilladas med strimlad sallat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 förpackning tortillabröd (à ca 340 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl riven, lagrad ost
Lägg till i inköpslistan