Livfull och kryddig mexikansk chili med nötkött, krossade tomater, svarta bönor, limejuice, spiskummin och tabasco. Till chilin serverar du en fräsch limeyoghurt och varma tortillabröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2010
Fri från ägg. Fri från gluten om glutenfri specialtortilla används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bo arne
2017-01-16Köttet blir inte mört och gott efter bara 15 min koktid. Låt koka 1 tim, då är köttet mört och alla smakerna har utvecklats. Då hinner du också koka de svarta bönorna själv istället för att använda burkbönor. Hela rätten vinner mycket på det! Använd enbart det finrivna limeskalet till yoghurtsåsen. Spara limen och pressa saften över den färdiga rätten precis innan det ska ätas.
Martin
2010-02-23Inte äckligt, men inte heller gott. En platt och tråkig maträtt om den utföres enligt recept.