Mexikansk chili med limeyoghurt
Livfull och kryddig mexikansk chili med nötkött, krossade tomater, svarta bönor, limejuice, spiskummin och tabasco. Till chilin serverar du en fräsch limeyoghurt och varma tortillabröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
Limeyoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
rivet skal och färskpressad juice av 1 lime
2 krm salt
1/2 krm peppar
Mexikansk chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 500 g strimlat nötkött (av t ex biff)
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk tabasco
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 burk svarta bönor (à 400 g)
3 krm salt
vitpeppar
1 förp tortillabröd (à ca 340 g)
koriander till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Köttet blir inte mört och gott efter bara 15 min koktid. Låt koka 1 tim, då är köttet mört och alla smakerna har utvecklats. Då hinner du också koka de svarta bönorna själv istället för att använda burkbönor. Hela rätten vinner mycket på det! Använd enbart det finrivna limeskalet till yoghurtsåsen. Spara limen och pressa saften över den färdiga rätten precis innan det ska ätas.
Bo arne
2017-01-16Inte äckligt, men inte heller gott. En platt och tråkig maträtt om den utföres enligt recept.
Martin
2010-02-23