Mexikansk chili med limeyoghurt

Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
2
Mexikansk chili med limeyoghurt

Livfull och kryddig mexikansk chili med nötkött, krossade tomater, svarta bönor, limejuice, spiskummin och tabasco. Till chilin serverar du en fräsch limeyoghurt och varma tortillabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Mexikansk chili med limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Limeyoghurt

2 dl matyoghurt (10%)
rivet skal och färskpressad juice av 1 lime
2 krm salt
1/2 krm peppar

Mexikansk chili

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 500 g strimlat nötkött (av t ex biff)
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk tabasco
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 burk svarta bönor (à 400 g)
3 krm salt
vitpeppar
1 förp tortillabröd (à ca 340 g)
koriander till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Köttet blir inte mört och gott efter bara 15 min koktid. Låt koka 1 tim, då är köttet mört och alla smakerna har utvecklats. Då hinner du också koka de svarta bönorna själv istället för att använda burkbönor. Hela rätten vinner mycket på det! Använd enbart det finrivna limeskalet till yoghurtsåsen. Spara limen och pressa saften över den färdiga rätten precis innan det ska ätas.

Bo arne

2017-01-16

Inte äckligt, men inte heller gott. En platt och tråkig maträtt om den utföres enligt recept.

Martin

2010-02-23

Testa liknande recept

Chili "på minuten" med tortillatrassel
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb Texas chili
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönchili med linser och picklad lök
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetarisk quesadillas
Betyg 3 av 5.
280 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadilla med bönröra, coleslaw och majskolv
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartbönchili
Betyg 3 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga