Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mexikansk chili med limeyoghurt

Livfull och kryddig mexikansk chili med nötkött, krossade tomater, svarta bönor, limejuice, spiskummin och tabasco. Till chilin serverar du en fräsch limeyoghurt och varma tortillabröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Limeyoghurt: Blanda yoghurt med limeskal, juice, salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
  2. Mexikansk chili: Skala, halvera och skär löken i skivor. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda köttet med lök, vitlök, limejuice, tabasco, paprikapulver och spiskummin.
  4. Lägg i dubbla plastpåsar, knyt ihop och låt marinera ca 30 minuter.
  5. Ta upp kött och lök ur påsen. Stek det i olja i en stor stekpanna/gryta 3-4 minuter.
  6. Tillsätt krossade tomater. Låt koka ca 15 minuter, tills köttet är mört. Häll av bönorna och tillsätt dem i grytan. Blanda runt och låt dem bli varma. Krydda med salt och vitpeppar.
  7. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Garnera grytan med koriander. Servera med limeyoghurt och de varma bröden. Rödlök, paprika och inlagd jalapeño är gott till (se tips).

För alla

Fri från ägg. Fri från gluten om glutenfri specialtortilla används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Tips

CHILISALLAD
Skala, halvera och skär 1 rödlök i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär 2 paprikor i tunna strimlor. Blanda lök och paprika med 1 burk (à ca 220 g) inlagd, skivad jalapeño (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Limeyoghurt
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • rivet skal och färskpressad juice av 1 lime
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Mexikansk chili
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g strimlat nötkött (av t ex biff)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 3 krm salt
  • vitpeppar
  • 1 förp tortillabröd (à ca 340 g)
  • koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?