Mexikansk chili med limeyoghurt

9
2
Mexikansk chili med limeyoghurt

Livfull och kryddig mexikansk chili med nötkött, krossade tomater, svarta bönor, limejuice, spiskummin och tabasco. Till chilin serverar du en fräsch limeyoghurt och varma tortillabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Mexikansk chili med limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Limeyoghurt

2 dl matyoghurt (10%)
rivet skal och färskpressad juice av 1 lime
2 krm salt
1/2 krm peppar

Mexikansk chili

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 500 g strimlat nötkött (av t ex biff)
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk tabasco
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 burk svarta bönor (à 400 g)
3 krm salt
vitpeppar
1 förp tortillabröd (à ca 340 g)
koriander till garnering

För alla

Fri från ägg. Fri från gluten om glutenfri specialtortilla används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Tips

CHILISALLAD
Skala, halvera och skär 1 rödlök i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär 2 paprikor i tunna strimlor. Blanda lök och paprika med 1 burk (à ca 220 g) inlagd, skivad jalapeño (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Bo arne

2017-01-16

Köttet blir inte mört och gott efter bara 15 min koktid. Låt koka 1 tim, då är köttet mört och alla smakerna har utvecklats. Då hinner du också koka de svarta bönorna själv istället för att använda burkbönor. Hela rätten vinner mycket på det! Använd enbart det finrivna limeskalet till yoghurtsåsen. Spara limen och pressa saften över den färdiga rätten precis innan det ska ätas.

Martin

2010-02-23

Inte äckligt, men inte heller gott. En platt och tråkig maträtt om den utföres enligt recept.