UNDER 30 MIN | Medel

Mexikansk äggröre-bowl

Äggröra är den ultimata snabbmaten! Till frukost, lunch, mellanmål eller middag – när som helst. Kombinera med svarta bönor som du blandar med stekt lök, bacon och/eller korv. Eller hoppa köttet för en veggo-bowl. Bjud med tacosås, ost och örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Hacka bacon eller korv. 
  2. Fräs lök och kött i hälften av oljan ca 5 minuter på medelvärme i en stekpanna. 
  3. Tillsätt spiskummin och sköljda och avrunna bönor. Låt allt bli varmt. 
  4. Vispa upp äggen i en bunke och krydda med salt och peppar. 
  5. Värm resten av oljan i en stekpanna och häll i äggen. Rör med visp till en krämig äggröra. 
  6. Häll bönorna i en skål, toppa med äggröran, tacosås, ost och koriander. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj riven lagrad hårdost eller laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt riven ost eller fetaost med t ex tofu eller cashewost.
Innehåller ägg.

Tips

Extra hungrig? Servera rätten med tortillabröd, nachos, ris eller ett vitlöksbröd. Den som vill ha mer grönt blandar spenat med bönorna eller toppar med skivad avokado.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 schalottenlök
  • 140 g bacon eller korv
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 förpackning kokta svarta bönor (ca 400 g)
  • 6 ägg
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Tillbehör
  • tacosås
  • riven ost eller smulad fetaost
  • koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 3328 kJ / 795 kCal