Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexican cheese och chili pancakes

Mexican cheese och chili pancakes smakar lika gudomligt som det låter. Med inlagd grön chili, riven ost och vitlök får du en modern variant av de uppskattade plättarna. Snabbt gräddade och smakar ljuvligt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda de båda mjölsorterna, bikarbonat, socker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt äggulor, filmjölk och olja och vispa till en jämn smet. Rör i chili, ost och pressad vitlök.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitan i smeten.
  4. Grädda plättarna på båda sidor i olja i en plättlagg. Vänd när den ostekta sidan börjar visa små "kratrar". Tänk på att inte hälla för mycket smet i lagen. Smeten pöser upp under gräddningen och kan lätt rinna över kanterna. Stek i omgångar och håll varmt på ett ugnssäkert fat i ugnen.

För alla

Rätten innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mix.

Tips

Servera plättarna till brunchbuffé. Har du inte en plättlagg går det även att använda en stekpanna. Smeten är så pass tjock att den inte rinner ut i stekpannan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl finkornigt majsmjöl eller maizena majsstärkelse
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 delade ägg
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 1/2 dl matolja + extra till stekning
  • 2 msk inlagd, hackad, mild grön chili
  • 1 dl riven ost
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan