Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mex-strömming

Mex-strömming är en spännande och mättande lunch- eller middagsblandning av svenskt och mexikanskt. Laga strömmingen i ugn med salsasås och riven ost och servera med ris eller potatismos.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klipp fenorna av strömmingarna. Salta, peppra. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg i ugnssäker form.
  3. Häll över såsen. Strö över osten. Ugnsgrädda i ca 40 minuter.
  4. Servera med ris eller potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g strömmingsfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 burk picante salsa medium (à 340 g)
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan