Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
3
dl
vetemjöl
100
g
smör eller margarin
2
msk
strösocker
2
msk
vatten
Fyllning
1 - 2
lime
1 1/2
dl
vitt vin eller matlagningsvin
1
dl
vatten
1/2
dl
flytande honung
2 1/2
msk
majsstärkelse
1
dl
riven kokos
1
piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1
kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2
dl
crème fraiche
1
msk
florsocker
1/2
tsk
vaniljsocker
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer