Melon- och myntapaj

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Melon- och myntapaj

Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.

Melon- och myntapaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk strösocker
2 msk vatten

Fyllning

1 - 2 lime
1 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 dl vatten
1/2 dl flytande honung
2 1/2 msk majsstärkelse
1 dl riven kokos
1 piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1 kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2230 KJ / 533 kCal
Fett30 g
Salt0.3 g
Kolhydrater55 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Melonsallad på piel de sapo
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nötig ris à la malta
Betyg 2.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melonsorbet
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melon med honungsyoghurt
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga