Melon- och myntapaj

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Melon- och myntapaj

Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.

Melon- och myntapaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl  vetemjöl
100 g  smör eller margarin
2 msk  strösocker
2 msk  vatten

Fyllning

1 - 2   lime
1 1/2 dl  vitt vin eller matlagningsvin
1 dl  vatten
1/2 dl  flytande honung
2 1/2 msk  majsstärkelse
1 dl  riven kokos
1   piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1   kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2 dl  crème fraiche
1 msk  florsocker
1/2 tsk  vaniljsocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2230 KJ / 533 kCal
Fett30 g
Salt0.3 g
Kolhydrater55 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Melonsallad på piel de sapo
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötig ris à la malta
Betyg 2.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Melonsorbet
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga