Melon- och myntapaj

4
0
Melon- och myntapaj

Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.

Skriv ut
Melon- och myntapaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
100 g
smör eller margarin
2 msk
strösocker
2 msk
vatten

Fyllning

1 - 2
lime
1 1/2 dl
vitt vin eller matlagningsvin
1 dl
vatten
1/2 dl
flytande honung
2 1/2 msk
majsstärkelse
1 dl
riven kokos
1
piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1
kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2 dl
crème fraiche
1 msk
florsocker
1/2 tsk
vaniljsocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2230 KJ / 533 kCal
Fett 30 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept