Melon- och myntapaj

15
0
Melon- och myntapaj

Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.

Melon- och myntapaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk strösocker
2 msk vatten

Fyllning

1 - 2 lime
1 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 dl vatten
1/2 dl flytande honung
2 1/2 msk majsstärkelse
1 dl riven kokos
1 piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1 kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2230 KJ / 533 kCal
Fett 30 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden