Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Melon- och myntapaj

Ett smidigt recept på lyxig och smakfull melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Du gör den av bland annat mjöl, socker, vattenmelon, galiamelon, vitt vin, citron, honung och kokos. Servera pajen med en klick crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman mjöl, matfett och socker. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda pajskalet i 225°C, 12-15 min. Låt kallna.
  2. Skala och kärna ur melonerna. Ta ur melonköttet med ett kuljärn. Koka upp vin, vatten, citron, honung och maizena i en kastrull. Sjud i 1-2 min. Ta kastrullen åt sidan.
  3. Blanda i melonbitar, kokos och mynta. Låt kallna.
  4. Häll fyllningen i pajskalet. Garnera med några myntablad. Servera pajen med en klick crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 2 1/2 msk vatten
Fyllning
  • 1 klyfta vattenmelon (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 cantaloupemelon
  • 1/2 galiamelon
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk pressad citron
  • 1/2 dl honung
  • 2 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 0,8 dl riven kokos
  • 1 msk finhackad färsk mynta
Garnering
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?