Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk strösocker
2 msk vatten
Fyllning
1 - 2 lime
1 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 dl vatten
1/2 dl flytande honung
2 1/2 msk majsstärkelse
1 dl riven kokos
1 piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1 kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer