Melon- och myntapaj

Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Melon- och myntapaj

Lyxig och god melon- och myntapaj som passar perfekt till efterrätt. Den söta piel de sapomelonen balanseras fint in i fyllningen med saft från limen och rostad kokos.

Melon- och myntapaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk strösocker
2 msk vatten

Fyllning

1 - 2 lime
1 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 dl vatten
1/2 dl flytande honung
2 1/2 msk majsstärkelse
1 dl riven kokos
1 piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1 kruka mynta , 2 msk finstrimlad samt till garnering
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här

00:12:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2230 KJ / 533 kCal
Fett30 g
Salt0.3 g
Kolhydrater55 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Melonsallad på piel de sapo
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Piggelin sommarsallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melonsorbet
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nötig ris à la malta
    Betyg 2.5 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melon med honungsyoghurt
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad