Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Grodskinnsmelon, eller på spanska piel de sapo, gör skäl för sitt namn men under det grönfläckiga skalet döljer sig en ovanligt välsmakande melonprins, en extra söt släktning till honungsmelonen. Det saftiga, ljusgröna melonköttet passar perfekt till en frisk melonsallad smaksatt med en vinägrett och toppad med getost.

Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 honungsmelon eller grodskinnsmelon (piel de sapo)
1 1/2 msk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
150 g getost
1 fänkål
1 dl rostade hasselnötter
1 kruka körvel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt o gott

    Bo arne

Näringsvärde per portion

Energi1645 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.73 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Serranoskinka med melon
    Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Yoghurtdrink med honung
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fruktig melondrink
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad