Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Medeltida paj från krusmyntagården

Medeltida paj från krusmyntagården är en lite nyttigare pajdeg med en krämig och smakrik fyllning av bladpersilja, riven ost, kanel, ingefära och kryddsalvia.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Fördela smöret i mjölet och blanda ner övriga ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i ca 1 timme i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, gärna med en folieremsa runt kanten.
  3. Fyllning: Hacka persiljan, fördela den över pajskalet och strö över den rivna osten.
  4. Rör ihop övriga ingredienser och häll ner i pajen. Se till att alla kryddor kommer med.
  5. Grädda i 30-35 minuter. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 100 g rumstempererat smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 krm salt
  • 1/2 msk oliv- eller mandelolja
  • 2 msk iskallt vatten
Fyllning
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 3 dl standardmjölk
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 4 blad kryddsalvia
  • 1 tsk örtsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer