Medelhavssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Medelhavssoppa

En utsökt medelhavssoppa med bland annat fisk och musslor. Du kan använda antingen torsk, sej eller hoki. Till soppan använder du paprika, fänkål, citron, tomatpuré och vitlökspulver. Servera den härliga fisksoppan med bröd och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, gärna i olika färger. Smält margarin i en stor gryta. Lägg i paprikan och fräs några minuter. Strö på vetemjöl och späd med fiskbuljong på. Krydda med fänkål, saft av citron, tomatpuré och vitlökspulver. Låt soppan koka upp.
  2. Tillsätt fiskfilé skuren i stora kuber. Låt koka 5-10 minuter. Lägg i en burk musslor med spad. Klipp mycket dill över.
  3. Servera med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paprikor
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk fänkål
  • 2 tsk saft av citron
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 1 burk musslor (à 225 g)
  • dill
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan