Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 zucchini
1 fänkål
1 röd paprika
10 champinjoner
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1/2 dl solrosfrön
2 msk balsamicovinäger

Till servering

lufttorkad skinka
bröd
oliver

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott, men variation: utan svamp som jag inte tål, med torkad rosmarin och med oliver och mozzarella med i ugnspannan de sista minuterna.

    Monica

Näringsvärde per portion

Energi3519 KJ / 841 kCal
Fett47.5 g
Kolhydrater42.1 g
Protein56.8 g

Testa liknande recept

  • Ljummen tomatsallad caprese
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggröra med sparris
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad