Medelhavsdolmar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Medelhavsdolmar

En klassiker på nytt sätt finner du i dessa mumsiga medelhavsdolmar. Rulla in din smakliga fyllning av bland annat fetaost och squash med smak av citrus i kålblad och låt dem sjuda i en tomatröra före du lägger i oliver. Servera ihop med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll kålbladen i lättsaltat vatten i en gryta några minuter. Låt rinna av.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär squashen i små tärningar. Fräs lök och squash i oljan i en stekpanna tills de mjuknat.
  3. Riv fetaosten på rivjärn. Blanda lökfräset med fetaost och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg fräset på kålbladen. Rulla ihop och fäst med tandstickor.
  4. Sås: Koka upp de passerade tomaterna med salt, socker och peppar i en traktörpanna. Lägg i dolmarna med salt, socker och peppar i en traktörpanna. Lägg i dolmarna och sjud under lock ca 15 min. Strö över oliverna. Servera med ris.

Tips

Kålen som blir över kan strimlas och användas till olika sallader t ex blandad med lingonsylt, med bitar av anans eller som pizzasallad med röd paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 stora vitkålsblad
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 squash (à ca 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 1 förp passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 20 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan