Medelhavsbröd

Betyg 4.3 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Medelhavsbröd

Medelhavsinspirerat matbröd som garanterat kommer att uppskattas av dina gäster. Detta smakrika Medelhavsbröd är relativt lättlagat och innehåller många goda ingredienser som hackade soltorkade tomater, oregano, havssalt och rågsikt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Medelhavsbröd

Ingredienser

1 portion
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
3 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 dl hackade soltorkade tomater (eller hackade svarta oliver)
4 dl rågsikt
4 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl
havssalt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 stort bröd.
00:30:00
00:05:00
00:20:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Har bakat det här bröder i många år,en favorit bland vänner och familj. Har 2 tsk salt i degen använder inte tomater, endast oliver och strör lite oregano på brödet. Jätte gott.

    Marie

  • Gott och enkelt. Kanske lagom med 2tsk salt. Blev ett mycket stort bröd.

    Anna-cari

  • Otroligt bra grundrecept, bra grund för egna påhitt!

    Björn

  • Jättegott bröd, men kommer minska mängden salt till nästa gång, var alldeles för salt för vår smak, och kommer tillsätta mer oregano :)

    Ida

  • Riktigt gott. Tog bara 2 teskedar salt och minskade mjölet till 4-5 dl.

    Rud erik geier

  • När jag bakar detta bröd nästa gång kommer jag att halvera mängden salt. Annars ett gott bröd.

    Helena

  • Jag läste igenom kommentarerna innan jag satte igång. Håller med om att 4dl vetemjöl räcker gott och väl, mindre salt kommer jag ha nästa gång också. Jag hade 1½ msk oregano samt använde jag mig av soltorkade tomater i olja med örter, som gav fin smak.

    Jenny

  • Jättegott bröd! Men hade ugnstempen på 175gr istället.

    Cecilia linnéa

  • Brödet var jätte-gott och lätt att baka. Jag håller med Sally om att det räcker med 4 dl vetemjöl och jag håller med Carolina om att det behövs lite mer oregano.

    Marine

  • Brödet är jättegott och tillhör de recept jag använder mycket. Jag tycker dock att det behövs mindre vetemjöl än vad som står i receptet. 6 dl skulle ge en för "styv" deg. 4dl räcker.

    Sally

Testa liknande recept

  • Pastadeg
    Betyg 4.1 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 31 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaciette
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bondbröd med pumpakärnor
    Betyg 4 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kumminbröd
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillbaguetter
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad