Medelhavsbröd

Medelhavsinspirerat matbröd som garanterat kommer att uppskattas av dina gäster. Detta smakrika Medelhavsbröd är relativt lättlagat och innehåller många goda ingredienser som hackade soltorkade tomater, oregano, havssalt och rågsikt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 1 stort bröd.
00:30:00
00:05:00
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stHar bakat det här bröder i många år,en favorit bland vänner och familj. Har 2 tsk salt i degen använder inte tomater, endast oliver och strör lite oregano på brödet. Jätte gott.
Marie
Gott och enkelt. Kanske lagom med 2tsk salt. Blev ett mycket stort bröd.
Anna-cari
Otroligt bra grundrecept, bra grund för egna påhitt!
Björn
Jättegott bröd, men kommer minska mängden salt till nästa gång, var alldeles för salt för vår smak, och kommer tillsätta mer oregano :)
Ida
Riktigt gott. Tog bara 2 teskedar salt och minskade mjölet till 4-5 dl.
Rud erik geier
När jag bakar detta bröd nästa gång kommer jag att halvera mängden salt. Annars ett gott bröd.
Helena
Jag läste igenom kommentarerna innan jag satte igång. Håller med om att 4dl vetemjöl räcker gott och väl, mindre salt kommer jag ha nästa gång också. Jag hade 1½ msk oregano samt använde jag mig av soltorkade tomater i olja med örter, som gav fin smak.
Jenny
Jättegott bröd! Men hade ugnstempen på 175gr istället.
Cecilia linnéa
Brödet var jätte-gott och lätt att baka. Jag håller med Sally om att det räcker med 4 dl vetemjöl och jag håller med Carolina om att det behövs lite mer oregano.
Marine
Brödet är jättegott och tillhör de recept jag använder mycket. Jag tycker dock att det behövs mindre vetemjöl än vad som står i receptet. 6 dl skulle ge en för "styv" deg. 4dl räcker.
Sally