Medelhavsbiffar på lammfärs

Gör härliga, smakrika biffar med inspiration från Medelhavet. Medelhavsbiffarna gör du på oliver, fetaost och lammfärs och kryddar med vitlök och basilika. Servera biffarna med stekt tomat, klyftpotatis och matlagningsyoghurt.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stFantastiskt gott! Hade i en tsk sambal och en dryg msk kalvfond i smeten också samt en finhackad schalottenlök.
Carola
Vi hade i mer fetaost och oliver än receptet och lade till hackad rödlök i biffarna. Gjorde tzatziki till samt att vi var hungriga så vi kokade småpotatis till istället. Supergott!
Annelie
Fantastiskt goda, hade dubbla mängden färs så dubblade allt annat med bytte dock ut 1 msk basilika mot 1 msk timjan och hade gröna oliver, blev otroligt gott ihop med klyftpotatis och zatziki 😍
Elin
Super gott hela familjen gillar den.
Johnny
Jätte gott!
Jenny
Har inte testat biffar med hackade oliver tidigare.. Blir spännande. Fetaost i biffar är fantastiskt gott, så måste testa denna variant. Jag kommer nog göra dessa biffar till burgare med bröd och kasta på lite olika grönsaker och så blir det någon sorts ost som får smälta på biffen/burgaren i pannan. Inte lika nyttigt längre, men passar kanske som fredagsmat :-)
Ulf
Mycket gott! Jag använde lammfärs precis som det står. Ganska enkelt men verkar nog lite imponerande för en oinvigd :). Jag hade bara frästa grönsaker till istället för potatis också hade jag två matskedar matlagningsyoghurt i färsen istället.
Camilla
Jag serverade biffarna med fetaostsås (youghurt, fetaost och vitlök). Min 4-åriga dotter som varken tycker om fetaost eller oliver kallade biffarna för godisburgare.
Yvonne
Supergoda, rekommenderas varmt!! (vi anände nötfärs)
Henrik