Spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar
Fantastisk spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar. Effektfull sallad av kalamataoliver, högklassisk fetaost och färsk spenat. Till den smakliga biffar av lammfärs med färsk oregano och vitlök. Perfekt måltid med pommes frites.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs (eller blandfärs)
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
pommes frites till servering
Sallad
1/2 gurka
2 tomater
100 g färsk bladspenat
1 dl kalamataoliver
200 g fetaost (tärnad eller i bit)
2 msk olja
juicen av 1/2 citron
salt
peppar
1 liten gul lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tzatziki är ett MÅSTE! Det går lika bra med nötfärs (eller älgfärs) Ingen smakskillnad !
Monika
2003-09-23Biffarna blev kanongoda men det saknas sås i receptet - vi gjorde en tzatziki till och det blev kanongott!
Mia
2003-04-10