Blixtsnabb blåbärscheesecake
Den här cheesecaken snor du blixtsnabbt och enkelt ihop. Läckra blåbär varvas med syrlig kvarg, krossade digestivekex och lemon curd i ett vackert glas och efterrätten kan därefter avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 burk kvarg (10 %)
1 dl lemon curd
1 paket tinade, frysta blåbär (à 200 g)
1 msk socker
4 krossade digestivekex
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1076 KJ / 257 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater34 g
Protein8 g
Kommentarer
Tror de menar Kesella kvarg 10% 250 gram burk med "1 burk kvarg".
Victor
2024-04-28Hur mycket är en burk kvarg? Finns minst 3 storlekar…
Marie
2022-03-29Alla ville ha receptet när de hörde hur enkelt det var. Mums! Men även jag hade en liten gnutta socker i kesella-smeten för att ta udden av den värsta "fil"-smaken.
Monika
2012-07-26