Mazarinkakor med hallonglasyr

Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stTänkte baka och bjuda på jobbet men det kommer jag inte göra. Bjuda alltså. Alldeles för söta!!! Som många skrivit. Rekommenderar ej.
Julia
Något för sött och påminde ganska lite om mazariner. Dock väldigt goda i övrigt.
Axel
Mycket goda men hoppade över glasyren då det blev så kladdigt o rinnit. Väldigt goda utan.
Berit
För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.
Karin
Om du är känslig för smaker så använd absolut inte bikarbonat utan ta bakpulver istället. Det finns ingen syra med i receptet så kakorna smakar mycket bikarbonat. Nymortlad kardemumma blir gott och de funkar bra att baka på glutenfritt mjöl.
Elisabeth
Gjorde utan kardemumma i smeten och la även till lite salt. Sen åt vi dem med philadelfiaost och sylt, det var inte tokigt alls
Emma
Underbart goda kakor! Hade inget vatten i glasyren, bara citronsaft - blev kanonbra!
Fatou
Jag gjorde dubbel sats och 48 kakor. Mina kakor flöt inte ut, de blev lite toppiga så jag tryckte till dem med gaffeln efter gräddningen så de blev plattare. Nästa plåt tryckte jag till dem innan gräddningen och då blev de bättre. Smaken var bra men jag skulle vilja ha större kakor, de blev ganska små. Som tidigare nämnts skulle nog gräddas ca 10 minuter, jag gräddade 12 minuter och de blev ganska hårda. Kan tänka mig baka dem igen med de små justeringarna som tipsats om i kommentarerna och egen erfarenhet.
Agneta
Mina blev väl gräddade också i 12 minuter och de blev väldigt hårda så jag bjuder inte gäster på dem. Glasyren stelnade inte fast jag tog väldigt lite vatten och den fick 'stelna' i kylen. Har andra bra recept på mördegskakor som kan smaksättas med olika kryddor, fortsätter med dem istället.
Eva
Kanske skulle bli goda men första plåten blev bränd (hade ställt klockan på 12min). Gräddade nästa i ca 10 minuter och dom blev fina. Gjorde sedan misstaget att göra dom färdiga med sylt och glasyr innan provsmakning... Något så vansinnigt sött och kladdigt har jag sällan smakat, bortsett från ren sirap. Så kanske provar jag att göra själva kakorna igen, utan något på, men troligtvis inte. Det finns många andra som är bättre.
Therese