Mazarinkakor med hallonglasyr

Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Mazarinkakor med hallonglasyr

Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Mazarinkakor med hallonglasyr

Ingredienser

24 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

Glasyr

1 dl hallonsylt
2 dl florsocker
2 msk kallt vatten

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Tänkte baka och bjuda på jobbet men det kommer jag inte göra. Bjuda alltså. Alldeles för söta!!! Som många skrivit. Rekommenderar ej.

    Julia

  • Något för sött och påminde ganska lite om mazariner. Dock väldigt goda i övrigt.

    Axel

  • Mycket goda men hoppade över glasyren då det blev så kladdigt o rinnit. Väldigt goda utan.

    Berit

Testa liknande recept

Mazarinhallongrotta
Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mazarin i långpanna
Betyg 4.3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Somrig mazarintårta med färska bär
Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mazarinbakelse
Betyg 2.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Björnbärsmazarin
Betyg 3.6 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Katalaner
Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad