Matvetesallad med primörpickles

Sommarens primörer som t ex morötter, rädisor och sockerärter i sötsyrlig ättikslag blir ett trevligt inslag i denna matiga sallad med matvete, rödlök och citrondressing.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
10 portioner
5 dl matvete
2 små rödlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl hackad persilja
finrivet skal och juice av 1 citron
1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
200 g blandade salladsblad
Primörpickles
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
4 1/2 dl socker
3 dl vatten
3/4 dl färspressad citronjuice
2 knippen morötter
2 knippen rädisor
150 g sockerärtor
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stJättegott. Åt salladen tillsammans med grillad kycklingspett. Min bror hade lagt till picklad färsk gruka.
Camilla
Mycket gott och enkelt! Vi hade inga rädisor hemma men det blev bra ändå. Däremot kommer vi se till att ha det nästa gång.
Terése
Kanongod sallad. En av sommarens favoriter. Blir bra till sommarens utflykter.
Ann-chatrine