Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessillrulle med senapskräm och äppelstrimlor

Matjessillrulle med senapskräm och äppelstrimlor gör garanterat succé på vilken buffé som helst. Tunnbröden fylls med matjessill i hemgjord senapskräm. Bröden rullas ihop, skärs i sneda bitar och garneras fint med äppelstrimlor och dill. Matjessillrullar är också en perfekt förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad för 4 bufféportioner.

  1. Häll av lagen från sillen och låt den rinna av. Tärna sillen fint. Vispa crème fraichen tills den är fast. Blanda i senapen. Skala och hacka löken fint. Blanda sill, senapskräm och lök, smaksätt med salt och peppar.
  2. Bred sillblandningen på tunnbröden, rulla ihop dem från långsidan. Skär rullarna i sneda skivor ca 2 cm breda. Lägg dem på ett fat.
  3. Skär äpplet i strimlor. Garnera med äppelstrimlor och dill.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt creme fraiche till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp matjessill i bit (à ca 200 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 silverlök
  • salt och svartpeppar
  • 3 rektangulära bitar mjukt tunnbröd
  • 1 rött äpple
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1889 kJ / 452 kCal