Matjessill med vit sparris och ostkräm

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Matjessill med vit sparris och ostkräm

Somrigt och vackert blir detta fat som fylls med matjessill, gräslök, rädisor och vit sparris. Den lättlagade, men väldigt smakrika, ostkrämen passar perfekt till matjessillen, gräslöken och sparrisen.

Matjessill med vit sparris och ostkräm

Ingredienser

4 portioner

Ostkräm

150 g  lagrad ost
1   ägg
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
1 dl  vispgrädde
2 dl  rapsolja
1   knippe rädisor (à 300 g)
1   förp vit sparris (à 250 g)
1/2   citron
2   förp matjessill (à 215 g)
1   förp färsk gräslök (à 20 g)
1   förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3733 KJ / 892 kCal
Fett83 g
Salt5 g
Kolhydrater13 g
Protein25 g

Testa liknande recept

Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på fat
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesill med brynt citronsmör och ägg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillsallad med stingig sås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga