Matjessill med vit sparris och ostkräm
![Matjessill med vit sparris och ostkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240336/cf_259/matjessill_med_vit_sparris_och_ostkram.jpg)
Somrigt och vackert blir detta fat som fylls med matjessill, gräslök, rädisor och vit sparris. Den lättlagade, men väldigt smakrika, ostkrämen passar perfekt till matjessillen, gräslöken och sparrisen.
![Matjessill med vit sparris och ostkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240336/cf_259/matjessill_med_vit_sparris_och_ostkram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ostkräm
150 g lagrad ost
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 dl vispgrädde
2 dl rapsolja
1 knippe rädisor (à 300 g)
1 förp vit sparris (à 250 g)
1/2 citron
2 förp matjessill (à 215 g)
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp ärtskott (à 100 g)
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3733 KJ / 892 kCal
Fett83 g
Salt5 g
Kolhydrater13 g
Protein25 g
Kommentarer