Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matjessillfat

Matjessillfat är ett serveringsförslag på sill och potatis som blir väldigt tjusigt. Till matjessillen och färskpotatisen serverar du även kokta hackade ägg och en sås på gräddfil och örter. Innan servering toppar du matjessillfatet med färsk dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba potatisen. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i potatisen, koka upp vatten. Lägg på lock och sänk värmen till ett minimum. När potatisen är precis klar, häll av vattnet. Låt potatisen ånga av något.
  2. Koka äggen, skala och hacka dem grovt.
  3. Örtgräddfil: Blanda ingredienserna till örtgräddfilen.
  4. Lägg upp på stora fat. Garnera med finskuren dill.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg färskpotatis
  • 10 ägg
  • 1 kg matjessill
  • dill till garnering
Örtgräddfil
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk finskuren dill
  • 4 msk finskuren gräslök
  • 4 msk finhackad rödlök
Lägg till i inköpslistan