Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matjessill på pinne

(2)
15 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Matjessill på pinne är en höjdare till midsommar. Färskpotatis, matjessill, crème fraîche, hackad rödlök och gräslök. Det är njutbart och mycket tilltalande för sillälskaren.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kokta färska potatisar
  • 2 stora matjessillfiléer
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisar i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på ett fat. Skär matjessillfiléer i bitar. Lägg en sillbit på varje skiva potatis.
  2. Fördela crème fraiche, finhackad rödlök och skuren gräslök över sillbitarna. Krydda med svartpeppar, stick ner en pinne i varje sill och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärde
Per portion

Energi
965 kJ / 231 kCal
Läs mer om näringsvärden