Matjessill på fat

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.9Världens godaste
Matjessill på fat

En klassisk sommarrätt är detta dekorativa matjesfat med vispad crème fraiche, färskpotatis och krämiga ägg. Och om du vill göra det lilla extra ska du toppa med brynt smör och stenbitsrom. Servera som en del av en buffé eller fräsch sommarlunch.

Matjessill på fat

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 bladsalladshuvud frisésallad eller ruccola
600 g kokt färskpotatis
ca 80 g rädisor (gärna i knippe)
400 g klassisk matjessill
1 rödlök
2 msk hackad gräslök
ätbara blommor (t ex. penséer)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Helt underbart med brynt smör

    Inga

Näringsvärde per portion

Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett37 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Tre goda silltapas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gubbröra med matjessill
    Betyg 4.4 av 5.243 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessill med kokta gulbetor
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad