Matjessill på fat

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Matjessill på fat

En klassisk sommarrätt är detta dekorativa matjesfat med vispad crème fraiche, färskpotatis och krämiga ägg. Och om du vill göra det lilla extra ska du toppa med brynt smör och stenbitsrom. Servera som en del av en buffé eller fräsch sommarlunch.

Matjessill på fat

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 bladsalladshuvud frisésallad eller ruccola
600 g kokt färskpotatis
ca 80 g rädisor (gärna i knippe)
400 g klassisk matjessill
1 rödlök
2 msk hackad gräslök
ätbara blommor (t ex. penséer)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Helt underbart med brynt smör

Inga

2022-04-12

Näringsvärde per portion

Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett37 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Tre goda silltapas
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.4 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.239 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Små bakade potatisar med matjessill
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fräsch basilikasill
Betyg 4.8 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad