Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjessill med lök- och potatissallad

En aromatisk kall potatissallad med potatis, lök, purjolök, gräslök och gräddfil. Lök- och potatissalladen passar utmärkt tillsammans med matjessill, kokt ägg och knäckebröd. Härligt till midsommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Låt kallna och skär i skivor.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Finhacka gräslök.
  3. Smaka av gräddfil med salt och citronpeppar. Varva potatisskivor, de olika löksorterna och såsen i en skål. Låt stå kallt någon timma.
  4. Servera lök- och potatissalladen till matjessill och ägg i klyftor samt knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 knippa gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1 burk matjessill (à 440 g)
  • 2 hårdkokta ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?