Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g färskpotatis
salt
1 fänkål
50 g smör
1/2 dl finskuren gräslök
1 burk matjessill (à 200 g)
klyftor av citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod vår/sommarlunch för två personer! Men ta då två sillburkar och 100 g smör.

    Tage

Näringsvärde per bufféportion

Energi1027 KJ / 246 kCal
Fett15 g
Salt3.35 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Sillgodis
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerat matjesknäcke
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill på fat
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad